Feb 23, 2011

PC PC PC PC : Need Ur Suggestion

4

http://1.bp.blogspot.com/_WOTsTG_awiU/TTkg2Px3G7I/AAAAAAAACaY/fpMZXSRXGbA/s400/kid-computer.jpg

processor - intel pentium core 2 duo 2.8 (RM120 - tq adib)
motherboard - asus g41 (RM190)
memory - 2gb ddr2 (RM130)
dvd writer - lg dvdrw 22x (RM80)
hardisc - wd 500gb 7200 rpm (RM170)
psu - vantec ION2 + 460W (RM150)
casing - cikai punya (RM100)
graphic card - masih kompius antara geforce GT 240 atau Radeon HD 5770 atau geforce 9500gt (budget RM200-RM350)

di atas ni antara barang2 yg aku cari...processor aku dah dapat dah...tq kepada adib kerana bagi harga mahal...tq...dan aku harap, korang bagi la cadangan sikit kat aku...sebab aku mmg betul2 noob pasal hardware ni...agak2 korang rasa ok x aku punya list barang kat atas ni??sekadar nak main crysis, cod, starcraft 2, pes 2011...he he he...

4 cemuhan:

prosesor lg elok amek i5 ka i7, xtau la mobo support ka x...
ram up 4gb...
yg len k kot..

yaaa...muraaahhh :D
mmg aku dah abis servey dah pasal harga dia...next week ada plak expo...maw tgk2 dulu kat sana...kut2 mobo bule dapat murah lagi...syiok gak.. :D

bro xlepas nak men crysis ngan cod nih....confem sakit nanti terhangguk hangguk main...better go for quad core cpu...aku nyer pc gune processor dual core men cod n crysis terhangguk hangguk...
bulan 4 nanti aku nak tuka gak pc...brg dah bli skit skit..kalau ko nak quad core nih list dia
ini da termurah aku listkan..

untuk budget pc tros pegi ke amd jgn pegi ke intel....

AMD Athlon II X4 635(proc) RM305 V
ECS A750GM-M (mobo)RM195 PZ
atau
ECS A785GM-AD3(mobo) RM215 PZ
RAM DDR3 KINGSTON 2GB RM65 PZ
LG SATA 22X DVDRW RM65 PZ
Asus GT440 1GB DDR5(graphi ccard) RM359 PZ
WD 500GB HDD RM110 PZ
COOLER MASTER ELITE 310 RM139 V
PSU Cooler Matser Extreme 500W RM150 PZ

semua price dari lowyat maner ade V dari viewnet
mana ade PZ maknanyer pczone

dgn list ko boleh main game crysis / cod black ops tanpa lag dgn medium high setting...mmg berbaloi upgrade...

TOTAL RM1539 tapi ko sediakan RM1700/1650 nak selamat...
BTW aku da add ko kat facebook (shamil azrul)
http://amilportal.blogspot.com/

Post a Comment

Segala komen dari anda amatlah dihargai :)