Jun 30, 2010

Zaman Dolu-Dolu

2

http://photos-p.friendster.com/photos/02/07/13627020/32835823212282l.jpg

tadi time xde keje,saja2 nak blog walking...terberenti kat post blog ecah cari pasal...cerita pasal kenangan zaman kecik2 dulu...bila nak di ceritakan memang panjang lebar la...ok...meh aku cerita benda yg paleng aku extremely addict...KOMIK!hahaha...ok...kalau nak di ceritakan, aku ni si pengumpul komik...dan dalam bilik aku ni boleh dikatakan sebagai mini perpustakaan komik...hahaha...tapi sayangnya time tahun lepas, komik2 aku ni di serang anai-anai...rasanya lebih dari 30 komik dari jenis doraemon sampai la ke anak-anak sidik musnah di makan anai-anai...sadis skali... :(
tapi nasib baik koleksi mutiara naga atau lebih di kenali sebagai dragon ball aku masih elok lagi... :)
ok,meh tengok sikit koleksi dragonball aku... :)

episode 1-43 termiss episode 5,6,8...lain lengkap...sory...ini barang wa tanak jual ok...koleksi peribadi ni...hahahaha...
antara komik feveret koleksi aku yg lain, dragon quest atau nama melayu dalam komik tu...misteri naga...banyak jugak la lagi komik yg aku ada...dari jepun, hong kong sampai la ke malaysia...tapi kebanyakannya dari jepun la... :)
ps - kalau u'oll nak tau, setiap akhir bulan aku akan menunggu keluaran terbaru komik dragon ball...dan bila dah keluar, aku akan meng-paw mak atau abah aku kat kedai buku untuk beli komik2 ni...hahahaha...

ok,bila aku dah addicted to komik ni, aku pun mula lah suka untuk melukis...dari lukis orang petak2 sampai la ke bulat2...akhirnya aku dapat la melukis muka orang yg real walaupun nampak agak kekok sikit...tapi seriously, aku mmg minat melukis dulu...sampai kan aku pernah wat bisnes...lukis satu gambo, upah dia rm3...stedi x??tapi kejap je aku buat sebab xpenah ada orang nak beli...hahahahah...sepanjang bakat terpendam aku ni wujud, aku tak pernah dapat apa2 pengiktirafan pun...dalam pendidikan seni skali pon, aku jarang dapat A...slalu dapat B ngan C je...ape la pasal aku pon tak tau...hahahaha...tapi bile tibe skola aku wat pertandingan next top artis, aku hantar la karya aku...xsilap aku lukis gambo pempuan kot...aku main lukis je...tapi wat lukis gambo orang real la...bukan outlineje...tup2 aku dapat 2nd runner up...stedi gak...padahal aku lukis tu saja2 ja...hahahah...tempat pertama cikgu kot kalau aku xsilap...dia lukis gambar burung...mmg aku kalah la kalau lawan dgn cikgu...hahahah...cikgu tu pernah propose aku amik pendidikan seni time spm...tapi aku xnak...tolak awal2...hahahah...sebabnya aku xsuka wat folio...benci gila...ok, xbanyak la...tapi korang tgk la serba sedikit gambo yg aku lukis...semuanya guna drawing pen...mana yg color tu aku guna megic kaler ngan water kaler... :)



sekarang? benda2 ni aku dah tinggal...hhahaha...lagi2 melukis ni...lama gila aku xpegang pensil melukis...sobsobsob...


kepada @peco...update la blog lagi...lagi...lagi... :">

Kerja?

0

http://www.straitstimes.com/STI/STIMEDIA/image/20100331/lee.st.jpg

setelah sebulan aku menganggur...akhirnya aku dapat kerja...dan besok la permulaan nya...harap semuanya berjalan dengan lancar...harapan ku untuk menggapai sebijik D90 harap dapat ku kecapi tidak lama lagi...baidewei, ni bukan kerja selama2nya aku...gila kot...jadi permenant promoter...ngadap baju, ngan kastemer je...adui...xpe la...demi kaw wahai d90...aku tetap bersabar...xmahu fikir banyak...aku akan jimat sejimat mungkin...aku akan tentangi segala hasutan hasutan setan dan memenanginya sehebat mungkin...mungkin sekejap je aku dapat d90...atau mungkin ada sekali satio...ops...abaikan ya...kejap je hendra...pejam celik pejam celik dah cukup bulan...ulang benda ni selama beberapa bulan dan anda akan mendapat hasilnya wahai hendra...hahahahha...





stedi hendra...kejap je lagi...sabar hendra...SABAR!!!

Awan berbentuk jenazah di Kota Bharu

0


KOTA BHARU - Dua anggota tentera di sini terkejut apabila terlihat kepulan awan yang berbentuk seperti jenazah yang dikafan berdekatan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra awal pagi semalam.

Kedua-dua mereka, Penolong Pengawal Gudang Peluru, Koperal Mahiran Che Taib, 33, dan Koperal Suhaimi Mahsan, 38, dari Kem 21 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Pengkalan Chepa di sini mendakwa melihat objek itu pada pukul 6.40 pagi.

Menurut Mahiran, dia melihat kepulan awan berbentuk aneh itu selepas menunaikan sembahyang Subuh di surau kem tersebut.

"Ketika itu saya berjalan keluar dari surau untuk meneruskan tugas di balai pengawal dan menjenguk rakan yang bertugas di menara kawalan di kem tersebut.

"Kemudian rakan saya (Suhaimi) tunjuk isyarat menggunakan tangan supaya melihat ke langit kerana terdapat objek berbentuk jenazah setinggi lebih satu meter dan ia seolah-olah sedang bergerak turun dari langit," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selain itu, Mahiran pula berkata, kepulan awan yang berbentuk seperti kalimah syahadah juga kelihatan di atas objek tersebut.

- KOSMO!

Jun 29, 2010

Saya Peminat Muse

1

http://www.tijuana.fr/wp-content/uploads/2009/04/muse-toulouse.jpg

muse...sebuah band yg xpatut diperkenalkan lagi...sapa xkenal tu lu buleh pigi terjun itu bangunan klcc pls...hahahah...muse, band yg mainkan lagu2 berirama progresive rock dan electronic...mmg buleh salute la sama ini band bila dgr diorang main lagu...bijak bermain gedjet...mmg tergoda lah bila dgr alunan electronica dari guitar Matthew Bellamy...wa suka sama lo...hahahah...okay...tanpa buang masa, apa kata kita layan Muse Live At Wembley Stadium...tahun 2007 ni...tengok lautan manusia dalam stadium tu...mmg respek habis...dapat jual satu tiket 20$ pon boleh untung beratus ribu lah...hahaha...jom layan!!(aku bubuh 4 lagu feveret aku je...hahaha)

TIME IS RUNNING OUT


Plug In Baby

Knights Of Cydonia

Supermassive Black Hole

Ada Orang Cari Gaduh - Sambungan Kesah PYTORP(short form)

0

sebelum terjadinya salah faham atau tidak ketahuan, anda di nasihatkan supaya membaca post Penantian Yang Terlampau Oh RESULT POLIMAS untuk lebih kan penjelasan dan kefahaman ya... :)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:FPzz2q8WRZkMqM::&t=1&usg=__z07orBd13leRyMUUl6oijMSoD5g=

semalam, aku di "buzz" oleh pakcik kaya(bukan nama sebenar) di fb aku...dia menanyakan aku tentang kes yg sebelum tu dah selesai ke belum? dan aku menerangkan la..."Oh...kes tu dah selesai dah...depa xcall kawan saya pun." kemudian pakcik kaya me-reply..."oo...begitu...tapi saya mengalami masalah...geng2 IT tu block network account saya...pastu bila saya complen, depa kata saja nak test security..."

tanpa segan silu aku pun terperanjat...ape ke he' nye plak geng2 utms tu nak block acc pak cik kaya ni...la ni sapa yg salah...sapa sendiri yg xsecure...la ni jugak sampai SEKARANG aku maseh xboleh cek result!BODO!!PERINGATAN YA!!KAMI BUAT KERJA2 NI ATAS SEBAB NAK TOLONG KAWAN2 YG LAIN...TAK ADA NIAT LAIN PON!!la ni depa nak cari pasal plak dgn pakcik kaya...tolong la wei...pakcik kaya ni bukan orang kaya biasa...dia dah lama dah jadi orang kaya kat poli tu...senior kot...kalau xsilap dia pon ketua dalam unit XOXO (maaf xbuleh tulis)...ampa cari pasal dgn dia mmg silap besar kot...dia xtau apa2, la ni ampa cari pasal ngan dia...skali dia report dgn godfather baru ampa tau langit tinggi rendah...ampa wat keja pon macam mana...aku ni nak dapatkan result punya payah la nak mintak!nak kene bagi ayat tegas2 sikit tu pon xlayan lagi...kena paksa baru nak email...tu pon lambat 2 jam...kerja xsampai 2minit boleh lambat 2 jam...aku rasa, mungkin aku orang yg pertama wat macam ni...lepas aku dah dapat result, aku roger kawan aku yg dok area kl gak...la ni depa kata suruh mai amik kat poli gak result sendiri...kepala hot kaw...kalau boleh claim RM84 (tambang bas)tu kami xkesah la...

yg pelik skang ni la...betul2 wat aku kepala pening...kenapa la pulak geng2 it tu nak kacau pakcik kaya...depa fikir depa dah pegang semua staf network account depa leh wat suka2 hati je???dengan alasan NAK TEST SECURITY??bende ni payah sangat ke??korang orang it...create 1 account ghost ke...pastu test la NETWORK SECURITY HAMPA TU KAT SITU???tak kan xboleh kot???sembang kemas nak upgrade server poli...rupa tetap huduh gak...malu kat poli lain la weh...depa ada account user untuk student...page untuk student untuk cek result...polimas ada ka bendealah tu???namapun poli senior...xkan xcukup pengalaman lagi kut??ini kritikan harus di terima lah...jangan bila dah kene kritik tros nak kondem orang tu...ada paham???aku xpaham la politik apa la ampa guna kat polimas tu...damn!!


p/s - kepada encik pakcik kaya(bukan nama sebenar), jika anda membaca thread ini dan yg sebelum...kami(saya,ocep dan rakan2) nak minta maaf sebab dah menyusahkan encik...kami minta maaf sgt2...tapi harap perkara ni boleh di bawa ke tempat pengadilan yg sebenar...kesian la kat kawan2 yg duduk jauh dari kedah,lepas tu kat kawasan pedalaman, yg susah nak dapatkan kemudahan internet...xke menyusahkan depa nak cek result...ok...sebagai bukti, aku upload lagi print screen nak cek result untuk hari ni...(29 JUN 2010) perhatikan tarikh, link dan memo yg di tulis...

klik pada imej untuk besarkan

dan peringatan lagi satu...kepada sapa2 yg memandai buat cerita yg mengatakan web yg lagi satu leh cek result tu telah di godam dan semua result student dah di ubah, wa maw habaq sama lu...kepala otak lu...xada orang rajin nak ubah result 6000++ orang student...so jangan memandai nak wat cerita ok??hadiah untuk anda yang jahat...

http://blogs.pitch.com/plog/fuck-you.jpg

Jun 28, 2010

Selendang Dari Pemborong Selendang

0


ok...terasa baik hati pulak nak tolong kawan2 ni...:)
ok, ini barang baik punya utk perempuan2 kat luar sana...barang manyak mura,manyak cantik wa cakap sama lu...sila tgk jenis2 shawl yg ada ni...kat bawah post tu baru wa bagi taw macam mana maw order ya... :)

oh ya...ni wa maw cakap...kepada student yg kat luar sana...lu aa, manyak beluntung woo...ini harga wa bule kasi mula2 punya untuk semua student macam lu...free postage untuk student woo...kalau tak lu olang kena bayar itu RM10 untuk pos ke lumah kamu looo...
*KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN*

SELENDANG
MATERIAL ; COTTON
HARGA
20 HELAI RM 100
10 HELAI RM 80

** FREE POSTAGE FOR STUDENT **
Location: UPM / KL /PUTRAJAYA


SELENDANG
MATERIAL ; CHIFFON
HARGA
10 HELAI ; RM 80
20 HELAI ; RM 100
POSTAGE ; RM 10 FIX

** FREE POSTAGE FOR STUDENT **
Location: UPM / KL /PUTRAJAYA


PASHMINA
HARGA
10 HELAI ; RM 100
20 HELAI ; RM 15O
POSTAGE ; RM 10 FIX
SPECIAL 4 STUDENT ; FREE POSTAGE!!!

** FREE POSTAGE FOR STUDENT **
Location: UPM / KL /PUTRAJAYA


TUDUNG SYRIA
HARGA
BERGANTUNG KEPADA JENIS && MATERIAL TUDUNG
POSTAGE ; RM 10 FIX
SPECIAL 4 STUDENT ; FREE POSTAGE!!!

** FREE POSTAGE FOR STUDENT **
Location: UPM / KL /PUTRAJAYA


OUTER SYRIA
HANYE RM 12 SHJ SEHELAI
STOK LIMITED
POSTAGE FEE ;
RM 3 POS REGISTER
RM 6 POS LAJU


ada berkenan??ada suka ini barang??anda buleh la masok ke facebook beliau dengan klik di SINI. jadi frend beliau...jangan takut, beliau xmakan orang...hahaha...lepas jadi frend, leh la pre-order ke atau order terus selendang yg ada dalam photo beliau...cara2 nak order semudah 1,2,3...just send mesej melalui facebook ke inbox beliau ya... :)
happy shoping... :D

ENGLAND No GOAL! reff memang betul pun! WTF!

0

kepada yang tengok bola england lawan german malam tadi mesti xpuas hati kan???sama la jugak ngan aku...walaupun aku dah buat status cerai talak 3 kat england ni, tapi bila tertengok gambar atas ni memang terasa best...Lampard memang tak goal pon malam tadi kan...haram jadah!!!ni tengok sikit video terupdate kat youtube pasal goal ni...sapa la xbengang kan bende dah masuk kata xmasuk...bukan offside pon...sepak luar kotak penalti...




malam tadi reff mmg buat banyak masalah...time england kat area german,si reff dok halang bola...tros german wat counter attack...ouh...begini rasanya...hati ku sengsara...melihat dia hati ku luka kerna kalah dalam bola...hahahahaha...

CONTEST : Lucky Draw by Shasha

2


Lucky Draw by shashabee

Syarat-syaratnya sangatlah mudah :

Jadi follower shashabee
Copy paste di sidebar blog anda
Post entry pasal contest ni then lastly tag pada 2 org rakan

Lagi satu, jgn lupe alertkan miss shashabee if korg dah join lucky draw ni k..

Tarikh tutup penyertaan : 31 Julai 2010

Panjangkan lucky draw ni kat cik dayan ngan shakree

Jun 27, 2010

Sesi Pembencian Terhadap Negara Pencipta Bola Sepak

0

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:0uZOnatytP6C9M::&t=1&usg=__0y5QBf8I3UkBcRDPBmNRsv-p3VE=
ok....seri 1-1,seri 0-0...aku boleh gagah lagi nak tahan...tapi kalau kalah 4-1...ok...ini wtf...mmg mencarut habis...aku sudah mula membenci sangat2 terhadap capello, tery, rooney, dan reff perlawanan tadi...memang benci gila ok...

baiklah...mulai hari ni,aku sudah murtad England...bye2 england dalam hati...melainkan capello blah dari england, dan penyusunan semula defender & striker, mungkin boleh consider lain...dan untuk world cup kali ni, aku akan sokong Argentina!!!go MESSI!!!harap maradona leh bawak team argentina ke final...

dugaan aku,final match antara brasil vs argentina...dan england, 2 words to say... FUCK YOU



http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/10/30/article-0-024A1C89000005DC-224_468x316.jpg
go ARGENTINA!!!

Berita Pasal Konvo POLIMAS 2010

1

http://3.bp.blogspot.com/_q55CyBGqvVI/SFrDK6qf-VI/AAAAAAAAAAo/jK4-Gr44AjQ/S150/brand+polimas.gif

akhirnya...setelah menutup kamus diploma pada akhir bulan 5 hari tu, aku akan mendapat segulung diploma tidak lama lagi...kepada kawan2 yg berada satu semester sama dgn aku, kita mmg betul2 bertuah sebab bernasib baik konvo kita cepat...3 bulan je kita tunggu...tap kesian kat 2 sem sebelum ni...diorang xkonvo2 lagi...so yg konvo sama dgn kita ni ada 3 semester...so boleh la bayangkan betapa ramainya maknusia pelbagai jenis kat polimas nanti...dan kepada orang yg otak bisnes, jangan lepas kan peluang...wat la bisnes kecik2 pon jadi lah...mesti dapat balek pulangan lah wa cakap sama lu...kepada Shutter Click, moga2 dapat la untung banyak2 ya...nanti buleh la belanja saya kepci...kofkofkof...

okay,kat bawah ni jadwal konvo polimas 2010...bermula 5 Ogos sampai 10 Ogos...siap ada tarikh raptai sekali...take note kepada mana yg terlibat ok.. :)


TARIKH MASA JABATAN RAPTAI
5 Ogos 2010 (Khamis) 7.45pg-12.30tgh Graduan Cemerlang 4 Ogos 2010, 8.00 pg
7 Ogos 2010 (Sabtu) 7.45pg-12.30tgh JKA 6 Ogos 2010, 2.30 ptg
8 Ogos 2010 (Ahad) 7.45pg-12.30tgh JP&JTMK 7 Ogos 2010, 2.30 ptg
9 Ogos 2010 (Isnin) 7.45pg-12.30tgh JKM 8 Ogos 2010, 2.30 ptg
10 Ogos 2010 (Selasa) 7.45pg-12.30tgh JKE 9 Ogos 2010, 2.30 ptg

harapan aku konvo yg pertama aku ni tidak mengecewakan perasaan aku...hahaha...

p/s - kesian kat sayang aku...batch dia terpaksa tunggu dekat setahun lebih baru boleh konvo...apa la jenis spisis pengendalian pihak pengurusan...malu tgk poli lain...setiap sem ada majlis konvokesyen...xde nak tunggu lama2...take note la sikit pihak pengurusan poli oiii...kami ni student bukan nak buang2 masa...kami nak sambung blaja atau ada yg nak keje...(sory...ni gara2 geram lagi dgn result xleh cek sampai skarang kat web poli)

Good Luck For The Three Lion

0

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:7H8zDcFO5iv5FM::&t=1&usg=__6G06MgF4NEicjU_FRnQlKtKSPxQ=

malam ni pukul 10.00pm merupakan penentuan kepada pasukan sokongan aku untuk menempatkan diri ke suku akhir. kali terakhir england dapat masok suku akhir time 2006 kalau aku xsilap...sory la,time tu spm...so aku tgk worldcup pon ala kadar je time tu...
sewaktu kelayakan untuk masok worldcup,england bukan main gah lagi...hebat gile menang banyak match...lepas tu plak score goal pon bukannye sikit...tapi bile dalam group C, hanya sekadar seri 2 kali dan menang sekali je!!memang bengang la kan...paling tak puas hati, kaki si rooney tu macam haram!macam xgheti nak sepak bola dah...memang bagus la si capello keluarkan rooney time match dgn slovenia...banyak kali peluang rooney...tapi harem semua dia sepak angin je...aduiyay...aku harap suwey england dah xde dah malam ni...kalah kan german!!harap capello turunkan player yg sempurna malam ni...aku sokong korang dari malaysia ni...jangan xmenang plak...nanti aku murtad England baru taw...hahahahha...
okay2...bagi aku gabungan heskey dgn defoe la gandingan yg terbaik...liar di kotak penalti pihak lawan...kalau nak harapkan rooney,duduk diam tgk bola lalu lalang je...bile kaki dah ada bola, sepak angin...memang best kot jadi macam tu kan?(ni la jadinya aku bila dah bengang dgn player bile player main macam tahi)
okay, ni la line up player untuk England worldcup 2010:

1 GK David James
12 GK Robert Green
23 GK Joe Hart
2 DF Glen Johnson
3 DF Ashley Cole
5 DF Michael Dawson
6 DF John Terry
13 DF Stephen Warnock
15 DF Matthew Upson
18 DF Jamie Carragher
20 DF Ledley King
4 MF Steven Gerrard (captain)
7 MF Aaron Lennon
8 MF Frank Lampard (vice-captain)
11 MF Joe Cole
14 MF Gareth Barry
16 MF James Milner
17 MF Shaun Wright-Phillips
22 MF Michael Carrick
9 FW Peter Crouch
10 FW Wayne Rooney
19 FW Jermain Defoe
21 FW Emile Heskey

harap korang main betul2 malam ni dow...aku sokong korang dari belakang dow...aku nak tengok england menang besar dow...jangan tumpas kat german dow...gud luck dow...kita jumpa malam ni pukul 10 okay???adios!

p/s - lepas match England ngan Germany ni, aku akan terus mengupdate pos ringkas di blog...so nantikan ya... :)

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/article185995.ece/ALTERNATES/gallery-large/Soccer+-+FIFA+World+Cup+2010+-+Qualifying+Round+-+Group+Six+-+Ukraine+v+England+-+Dnipro+Arena.jpeg

Contest MP3 Player!!!

0

Nak MP3 Player tak?
Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com
Pastikan anda copy semua ayat di atas, jangan satu pun tertinggal atau penyertaan anda akan ditolak. Setelah anda copy ayat di atas ke dalam blog anda, sila tinggalkan URL (alamat entri pos), di ruangan komen.
Satu blog, satu penyertaan.

Tarikh tutup penyertaan :
31 Julai 2010
Maklumat Hadiah
MP3 Player ini sangat funky.
Berkapasiti 2 GB
Amat ringan.
Comel.

Trebute To Cromok Preview

0

video

hahaha...tetiba plak terasa gatal tangan ni nak
upload video...sory kualiti video hancus...
time ni malam tadi aku rakam...dalam pukul 8 lebey...
ntah la...terasa bosan xtau nak buat apa...
tiba2 plak ozawa si putih ni ada plak kat sebelah aku kan...
so aku pun memeluk beliau dan merakam kan
sebuah prelude separuh jalan ni...insyaAllah kalau aku rajin
aku akan rakam full song ok... :)
sory la...agak nerbes time rakam lagu ni...
ye la kan...1st time ter-pikiaq nak post kat dalam blog...
hahahah...kalau ada apa2 komen,komen2 la ye...
terasa macam nak jadi artis plak...
err...bak kata peco...artis youtube...
stailo gak status tu... :)

Semangat Entah Dari Mana

2

tiba2 je aku ter-semangat untuk meng-cacat-cela-kan blog aku...dengan menambah beberapa widget yg pelik,dan menyetingkan post2 aku supaya nampak lebih tersusun tampak kemas sikit...terima kasih la kepada blog maribinablog kerana memberi aku idea untuk menyusun semula segala widget2 yg huduh tu semua kepada lebih teratur sikit...walaupun theme yg sebelum ni hensem, tapi aku rasa theme ni lagi hensem kut...so macam2 bende aku boleh cuba try test berbagai2 widet untuk menambah kan pengetahuan mengenai basic coding... :)

meh post sikit theme blog baru aku ni...hikhikhik... :">

klik imej untuk tumbesaran

Boikot Israel & Amerika – Senarai Barangan & Produk Israel & Amerika

22

ni sebenarnya dari post blog lama aku yg kat wordpress...aku rasa bende ni patut di terapkan pada diri sahabat2 semua...boikot ISRAEL CELAKA NI!!!sampai bila dia nak bermahajaralalela kat bumi Palestene??common Islam!!BERSATU!!!


Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola – McDonalds – Burger King – Pizza Hut ?KFC Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd. Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun
1998.

Syarikat : Johnson & Johnson Produk : Kesihatan. Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon Produk : Kosmetik Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L’Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel Produk : Perkakasan komputer Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est? Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat : News Corporation Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins Fakta : Murdoch’s New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC – Bounty, M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO – Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE – Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE – Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

Sumber : Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

Jun 26, 2010

Manhunt PC

5

Man Hunt

Man Hunt

Man Hunt

Man Hunt


http://www.mediafire.com/download.php?isntmet5dud
http://www.mediafire.com/download.php?2cadfmcigu8


lepas extraxt,mount image file manthunt.iso ke virtual drive guna power iso atau apa2 sopwer yg seangkatan dgn nya...lepas dah buat, bukak drive tersebut dan run aplication manhunt...tunggu...bila dia suruh put into registry, tekan yes...setel... :)

Jun 25, 2010

Smokin Aces 2 (2010) Brrip 400MB

0

Image and video hosting by  TinyPic

http://www.imdb.com/title/tt1319743/

[FORMAT]:…………………..[ Matroska
[GENRE]:……………………[ Action | Comedy | Crime | Mystery
[FILE SIZE]:………………..[ 400 MiB< [NO OF CDs]:………………..[ 1 [RESOLUTION]:……………….[ 1280*720 [ASPECT RATIO]:……………..[ 16:9 [FRAME RATE]:……………….[ 23.976 fps [LANGUAGE ]:………………..[ English [SUBTITLES]:………………..[ muxed [ORIGINAL RUNTIME]:………….[ 01:28:03 [RELEASE RUNTIME]:…………..[ 01:24:50 [SOURCE]:…………………..[ BLURAY

Screenshots:

DOWNLOAD LINK

mediafire password : 300mbfilms.com

Jenis Jenis Sihir

0

Dalam masyarakat melayu memang terkenal mengenai Ilmu Sihir. Ilmu Sihir ini selalu dikaitkan dengan Bomoh dan Dukun. Ia sering dirujuk dalam masyarakat kita sebagai perbuatan orang atau kemasukan syaitan.
Bahan yang sering digunakan oleh tukang sihir di kalangan masyarakat Melayu bergantung kepada keperluan tukang sihir itu sendiri. Lazimnya air sihir, keris, darah, telur, jarum dan patung merupakan bahan yang popular digunakan di kalangan bomoh atau tukang sihir Melayu. Di samping itu ia turut dibantu beberapa jenis jin atau hantu bagi tercapainya apa yang diminta. Antara jin atau hantu tersebut dikenali sebagai berikut :-

* Hantu Bungkus : Mempunyai kuasa dan boleh meresap dalam tubuh manusia,

* Langsuir : Perempuan yang mati ketika melahirkan anak, boleh digunakan bagi tujuan mengganggu,

* Polong : Bagi menghisap darah mangsa

* Jembalang : Tukang sihir akan membuat perjanjian dengan jembalang sebagai pengawal apabila sesuatu tapak atau kawasan diganggu oleh orang lain.

Kesemua ini diperolehi tukang sihir sama ada secara warisan keturunan nenek moyang kita atau dipelajari oleh seorang guru sihir. Dalam hubungan ini syaitanlah yang memainkankan peranan yang paling besar.

JENIS-JENIS SIHIR

PATUNG

Tukang sihir akan menggunakan bahan-bahan yang didapati daripada tubuh badan mangsa seperti rambut, kuku dan sebagainya yang kemudian diikat pada patung. Seterusnya patung itu dicucuk dengan jarum. Pada masa yang sama jampi mantera dibaca oleh tukang sihir tersebut dan dipercayai mangsa akan berasa sakit dan boleh membawa maut.

SANTAU

Nama ini sudah begitu popular di kalangan masyarakat Melayu. Santau merupakan bahan campuran antara kaca yang ditumbuk halus dan ia akan dimasukkan ke dalam makanan atau minuman mangsa dengan membaca ayat-ayat tertentu oleh tukang sihir

TELUR LAYANG

Tukang sihir akan mengambil sebiji telur yang telah dijampi yang lalu dibalut dengan kain kuning. Kemudian sebatang jarum akan dicucuk ke dalam telur tersebut sambil jampi mantera dibaca. Akibatnya mangsa akan berasa sakit serta boleh membawa maut.

TANGKAL dan AZIMAT

Tukang sihir akan menulis ayat azimat dengan lidi daun pokok kabong berserta dakwat merah yang dicampur dengan bedak za’faran dan air ros. Dakwat merah tersebut ialah darah seseorang yang telah mati dibunuh dengan kejam atau darah ayam jantan. Kemudian tangkal atau azimat tadi diperasap dengan kemenyan yang dilakukan pada malam jumaat atau malam khamis yang ditujukan kepada mangsanya.

SIHIR PEMBENCI dan KASIH SAYANG

Sihir pembenci bertujuan memisahkan sepasang kekasih atau suami-isteri. Manakala sihir kasih-sayang boleh dilakukan oleh tukang sihir dengan menulis ayat-ayat jampi di atas kertas kemudian dibakar dan habuknya dimasukkan ke dalam minuman yang disertakan dengan jampi tiga kali sambil menyebut nama orang yang dihajati.

CARA MENGATASI GEJALA SIHIR

Apabila telah disahkan seseorang itu terkena sihir samada dari segi fizikal, mental atau spiritual, maka dalam dalam konsep Islam, tiap-tiap yang bermasalah ada penyelesaiannya. Tiap-tiap penyakit ada penawarnya. Islam telah membuat beberapa peraturan untuk mengatasi penyakit disebabkan sihir. Terutamanya setelah kita melihat fakta yang jelas bahawa Nabi Muhammad s.a.w. pernah terkena sihir dalam kisah yang terkenal dengan Labid bin A’sam. Peristiwa ini berlaku untuk memberitahu kita bahawa terdapat ayat Al-Qur’an yang dinamakan Al-Mu’awwizat, iaitu beramal bersungguh-sungguh dan yakin dengan ayat-ayat itu sehingga ia menjadi penawar.

Begitu juga dengan ayat Kursi dan memang dari kaedahnya ayat tersebut adalah pengubat dan penyembur sihir. Malah Nabi Muhammad s.a.w. telah menyebut secara terperinci bahawa sihir itu boleh diubati dengan membaca enam ayat pertama surah Al-Baqarah, tiga ayat daripada surah Al-Baqarah iaitu ayat 255, 256 dan 257 dan tiga ayat terakhir daripada surah tersebut. Ayat-ayat ini hendaklah diamalkan dengan penuh yakin bahawa Allah S.W.T. boleh menyembuhkan sihir.

Ayat-ayat tersebut adalah seperti berikut :-

1.) Surah Al-Baqarah 2 : 1-6

2.) Surah Al-Baqarah 2 : 255-257

3.) Surah Al-Baqarah 2 : 284-286

SAKA ( KETURUNAN )

Saka adalah jin yang telah berada dalam tubuh manusia yang sudah sekian lama hingga sudah menjadi sebati dengan manusia itu. Ini berlaku samada seseorang itu tahu atau tidak, kerana ia datang dari keturunan kita. Kemungkinan ilmu ini telah dipelajari oleh nenek-moyang kita terdahulu. Dan diturunkan kepada kita tanpa diketahui atau jin itu sendiri yang memilih untuk mendampingi keturunannya yang dia kehendaki.

Dari itu memang sukar menghalau jin di dalam tubuh seseorang yang telah dianggap saka. Ia tetap akan kembali lagi ke tubuh tuannya itu walaupun sudah beberapa kali diberi amaran atau bersumpah di atas nama Allah s.w.t. bahawa ia tidak akan datang lagi.

Namun begitu, dibawah ini ada cara yang boleh mengeluarkan saka dalam tubuh seseorang itu, tetapi ia memakan masa yang lama mungkin makan bulan malah tahun.

Caranya ialah ambil tempat (tumbler) berisi air, lalu bacakanlah air tersebut dengan surah-surah dibawah ini. Ia dilakukan diwaktu sesudah mendirikan solat subuh.

1.) Surah Al-Fatihah ( Ayat 1-7 )

2.) Surah Al-Baqarah ( Ayat 255 )

3.) Surah Al-Insyirah ( 1-8 )

Air ini digunakan sebagai minuman harian. Apabila kamu minum air yang dibacakan ayat-ayat Al Qur’an ia akan menjadi darah daging kamu. Lakukanlah pada tiap-tiap hari, jangan mudah jemu, sudah dikatakan proses ini memakan masa yang lama. Dengan izin Allah…… Jin (saka) yang berada di dalam tubuh kamu akan merasakan kepanasan lalu terbakarlah dia dengan azab Allah s.w.t. Insya Allah….

Setelah kamu minum air tersebut berterusan, kamu dapat merasakan seluruh anggota kamu akan menjadi pija (panas) terutama di bahagin tengkuk, kerana disitulah tempat duduknya jin tersebut. Ini menunjukkan, usaha anda telah berhasil. Itu petanda Allah s.w.t. telah mengazabkan jin di dalam tubuh kamu itu. Itulah kemujarabannya…..

ILMU KEBATINAN dengan MENUNTUT ( 1 )Menuntut bererti mempelajari ilmu secara khusus dan sedar yang dilakukan dengan tunjuk ajar guru. Kaedah untuk membela hantu raya ialah untuk dijadikan “khadam”, dengan menyediakan sebiji telur ayam mentah yang ditebuk dengan jarum berserta dengan setitik darah orang yang berkenaan. Darah diambil dari jari kelingking tangan kiri, dititikkan berhampiran lubang. Bahan lain ialah sekepal pulut kuning, sebatang rokok daun dan sekepal nasi. Tempat yang dipilih untuk memanggil hantu ialah di mana-mana busut jantan, jauh daripada manusia yang dilakukan di tengah malam.

Ungkapan kata menyeru makhluk ini berbunyi :-

* Hei si hantu raya
Jembalang angin
Aku tahu asalmu
Engkau dari bulu hidung Nabi Adam
Makanan engkau telur ayam
Mari engkau
Mari makan benda-benda ini.

Hei si hantu raya
Mari kau bersahabat
Mari menjaga diriku
Engkau taat perintahku
Ikut segala perintahku.

Hei si hantu raya
Menyerupa engkau serupa aku
Menyerupa engkau dalam diriku
Jangan engkau langgar perintahku
Jikalau engkau engkar
Aku panah engkau
Dengan panah berpanah
Panah sakti
Panah rajuma

Amalan ini dilakukan selama tiga malam berturut-turut. Malam terakhir adalah malam penentu, samada hasrat seseorang itu berjaya atau tidak. Makhluk ini kadang-kadang datang menjelma balam-balam sebentar di atas bahan jamuan yang diletakkan di hadapannya. Ketika itulah orang yang berkenaan memberitahu maksud ia memanggil makhluk tadi, juga berjanji akan memberi makan, samada sekali dalam sebulan, sekali seminggu dan sebagainya, sekiranya makhluk tadi mahu “berkhidmat” untuknya.

Orang yang berkenaan mula-mula akan merasa sejuk pada ibu jari kakinya, ataupun ibu jari tangannya, lalu akhirnya rasa tadi meresap ke seluruh tubuh. Ini bererti bahawa makhluk tersebut telah masuk ke dalam tubuh orang yang berkenaaan, samada melalui ibu jari kaki ataupun ibu jari kanan. Ia akan pulih sepeti sedia-kala apabila makhluk itu keluar dari tubuh. Dengan ini maka terjalinlah hubungan antara orang yang berkenaan dengan hantu raya tadi, lalu ia menyuruh makhluk itu mengikutinya balik ke rumah.

ILMU KEBATINAN dengan MENUNTUT ( 2 )

Di antara tujuan seseorang itu membela hantu raya ialah untuk menjaga diri, keluarga, dan harta benda, termasuk binatang ternakan dan hasil tanaman daripada diganggu atau dicuri. Dengan penglibatan makhluk ini juga, seseorang itu dikatakan boleh menjadi kebal.

Hantu raya akan menurut perintah tuannya dengan syarat ia dijamu terlebih dahulu, sebelum melakukan sesuatu perintah. Di antara jamuan yang perlu disajikan ialah pulut kuning, sekapur sirih pinang, telur ayam, bertih nasi dan rokok daun.Terdapat ungkapan kata tertentu dalam upacara pemanggilan itu, dan jika disertakan dengan pembarakan kemenyan, hantu raya akan lebih cepat datang dan segera mengerjakan apa yang disuruh.

Untuk membinasakan seseorang, samada musuh ataupun orang yang tidak dikenali, ungkapan-ungkapan yang dituturkan berbunyi :-

* Hei anakku si hantu raya
Engkau rasuk sianu
(dengan menyebut nama mangsa beserta nama ibunya)
Engkau makan hati perut dia
Jikalau engkau tidak pergi
Rasuk, makan hati perut dia
Aku sumpah engkau
Derhaka engkau pada Allah
Derhaka engkau pada Muhammad
Derhaka engkau kepada aku.

Makhluk belaan ini juga perlu bersiap sedia untuk menjaga keselamatan diri tuannya ketika ia hendak berjalan. Di bawah ini diperturunkan satu ungkapan kata, sebagai contoh yang digunakan untuk tujuan tersebut.

* Hei anakku si hantu raya
Engkau bersiap-siap
Aku hendak jalan
Ataslah engkaulah menjaga diriku
Jangan engkau derhaka kepada aku
Derhaka engkau pada Muhammad
Derhaka engkau pada Allah

Amalan di atas, dilakukan dengan sengaja bertujuan untuk membela hantu raya, yang dilakukan dengan kaedah tertentu menurut apa yang diajar oleh guru. Rangkaian kata yang dituturkan ketika memanggil hantu raya inilah yang disebut sebagai “panggilan” atau “pemujaan”. Hantu raya yang difahami oleh masyarakat Melayu adalah termasuk dalam golongan jin kafir, samada iblis atau syaitan. Dengan ini bererti bahawa amalan yang dilakukan oleh orang yang berkenaan adalah amalan memuja atau memanggil syaitan. Nama “HANTU RAYA” adalah diantara nama hantu yang biasa difahami oleh orang Melayu yang dikaitkan dengan hantu belaan. Nama ini tidak wujud dalam Al-Qur’an.

Terdapat kata-kata dusta dalam ungkapan tersebut, yang menyebut asal usul hantu raya, iaitu daripada “Bulu Hidung Nabi Adam”. Berumpankan telur ayam yang ditebuk menggunakan jarum dan diletakkan darah orang yang berkenaan, makhluk ini dipuja untuk menjadi sahabatnya. Persahabatan seperti ini adalah seburuk-buruk persahabatan seperti yang tersebut dalam al-Qur’an ( An-Nisa ayat 38 )

Barang siapa syaitan itu menjadi temannya, maka syaitan itu adalah seburuk-buruk teman.

PERINGATAN !!! Pemujaan di atas ini hanya untuk dijadikan sempadan, tidak harus dipraktikkan !!!….. subhanallah.

Cara-cara untuk menjadi Tukang atau Ahli Sihir

Untuk menjadi Tukang atau Ahli Sihir atau lebih dikenali sebagai Tok Bomoh oleh Masyarakat Melayu, adalah melalui berbagai cara dan jalannya. Iaitu :-

1. Melalui warisan, iaitu turun-temurun dari nenek moyangnya atau saka-baka, di mana ilmu ini telah dipelajari oleh datuk-nenek atau keturunannya terlebih dahulu atau pernah atau telah menjadi Ahli Sihir ( Tok Bomoh ). Lalu setelah mereka meninggal dunia, dengan secara tidak langsung ilmu itu akan mengalir terus ke dalam badan anak-cucu mereka pula.

2. Mereka telah didatangi oleh Jin-Jin yang menyerupai rupa datuk-neneknya dalam mimpi dan memberitahunya supaya membaca ayat-ayat, jampi-jampi atau mentera-mentera tertentu. Kemudian diamalkannya ayat-ayat itu lalu datanglah Jin-Jin sebagai Khadamnya untuk memberi pertolongan.

3. Melalui bacaan :- Wirid, ayat-ayat, jampi-serapah atau doa-doa tertentu yang diamalkannya.

4. Melalui amalan-amalan dari seni mempertahakan diri iaitu Pencak Silat ataupun Kuda Kepang yang
dipelajari atau ditunututnya.

5. Melalui pertapaan – tidak kiralah di dalam hutan, gunung-ganang, gua, perigi buta, kubur dan sebagainya sehingga dikunjungi Jin-Jin yang berhasrat bagi menghasilkan hajatnya.

6. Meniru tanpa berguru – samada dari Tok Guru atau Ahli Sihir lalu atau melihat cara orang lain membuat perubatan lalu mencubanya.

7. Melalui Berguru yang memelihara Jin-Jin, lalu diajarkan dan diamalkannya melalui kitab-kitab tertentu atau secara bersendirian.

Peralatan Pemujaan oleh Tukang atau Ahli Sihir

Peralatan yang sering digunakan untuk pemujaan Jin dikalangan Masyarakat Melayu ialah seperti brikut :-

1. Pemujaan Kubur

Adalah sebahagian dari amalan yang diamalkan oleh Ahli Sihir. Mereka percaya penghuni kubur itu boleh membantunya untuk menghasilkan hajat yang diperlukannya. Terutama sekali penghuni kubur itu sendiri adalah seorang Ahli Sihir. Diharapkan dapat diberikan pertolongan atau kekuasaan dan ilmu kebatinan.

Sambil itu semasa pemujaan, ada jamuan yang disediakan seperti ayam panggang, pulut kunyit, bertih, pisang emas dan sebagainya, yang dikatakan mereka untuk menjamu Jin tetapi pada hakikatnya mereka telah tertipu dengan permainan Jin yang ingin menyesatkan mereka.

2. Keris, Lembing dan Limau

Memang telah dikaitkan dalam Masyarakat Melayu sebagai senjata seni mempertahanan diri, kekuatan, kemegahan dan lambang kemashuran. Pada Ahli Sihir keris tersebut harus dimandikan dengan limau dan diasapkan dengan kemenyan serta dibalut dengan kain kuning atau hitam.

Pemujaan keris ini selalunya dibuat pada malam jumaat dituruti dengan mantera dan jampi tertentu. Pada Ahli Sihir pemujaan itu dapat memberikan kekuatan keris tersebut, supaya penjaga keris itu tidak mengganggu mereka malah dapat membantu mereka.

3. Ancak

Diperbuat daripada buluh yang agak sama dengan sangkak. Ada juga Ancak yang diperbuat dari pada daun pisang yang diisi dengan pulut kuning bertih, ketupat dan sebagainya. Ancak juga digunakan untuk jamuan Jin keturunan atau Jin penjaga kampong. Yang dikatakan dapat menjaga kampong dan anak-anak kampong.

4. Sanggu

Atau sampan selalunya diperbuat daripada upih pinang atau seludang kelapa. Upih atau seludang yang digunakan mestilah yang jatuh dari pokok dalam keadaan tercacak pada pangkal pokok yang mesti di ambil pada waktu senja. Waktu membuat sanggu pula mestilah pada waktu tengah malam, mengadap ke arah matahari naik dan hendaklah di asap dengan kemian dan di baca mentera atau jampi tertentu.

Tujuan pemujaan Jin ini adalah untuk memuja Jin keturunan atau saka. Perkakas dan alat untuk jamuan Jin yang di isi di dalam sanggu ini ialah, antaranya pulut kuning, ayam panggang, bertih, beras kunyit dan sireh pinang. Di tengah-tengah sanggu itu dipacakkan layar, lilin di letakkan di hujung dan di belakang sanggu. Kemudian sanggu tersebut di layarkan sebagai jamuan bagi Jin-Jin keturunannya.

5. Sangkak

Diperbuat daripada buluh dengan mengikut syarat-syarat tertentu. Di atasnya diletakkan seekor ayam panggang yang telah mengikut syarat-syarat tertentu ataupun pulut kuning dan bertih sebagai jamuan Jin yang dihajatinya, samada Jin keturunannya atau Jin penjaga kampung supaya jangan menggangu keluarga atau kampong mereka. Kemian dibakar sebagai bauan wangi yang sangat di sukai oleh Jin yang juga menjadi syarat utama untuk memanggil Jin tersebut.

Ada dua cara menguna dan meletakkan sangkak ini. Jika sangkak tersebut di buat untuk keselamatan keluarga maka ianya dibuat dan diletakkan di dalam rumah dengan di ikuti oleh majlis tahlil dan sebagainya. Jika sangkak tersebut di buat untuk menjaga kampung pula maka ianya di letakkan di tepi hutan atau di pinggir kampung dengan bacaan mentera dan jampi serapah tertentu dan kadang-kadang di sembelih pula seekor kambing atau kerbau.

6. Pemujaan Tanduk Kerbau

Sering dijadikan bahan pemujaan yang mempercayai akan kuasa yang ada padanya. Selalunya digunakan dalam majlis-majlis tertentu seperti pertabalan pangkat atau meraikan sesuatu majlis. Pemujaan tanduk kerbau ini digunakan sebagai alat pemujaan untuk menyeru Jin dan sebagai makanan atau jamuan kepada Jin. Tujuannya supaya Jin itu tidak menggangu kampung atau anak cucu mereka.

Biasanya tanduk tersebut diletakkan di tempat yang tertentu yang di atasnya di nyalakan lilin. Kain warna kuning atau merah di mahkotakan di bahagian kepala, sementara di sekelilingnya dihidangkan dengan kuih muih, pulut kuning, bubur merah dan lain-lain lagi. Ahli Sihir akan memulakan upacara dengan membaca mentera atau jampi serapah untuk memanggil Jin berkenaan. Jika Jin itu datang, ia akan memasuki tubuh ahli sihir dan akan mengatakan sesuatu sesuatu atau memberi nasihat atau amaran kepada mereka.

Kesimpulannya pemujaan-pemujaan seperti berikut adalah amat bertentangan dengan agama Islam. Ia adalah semata-mata perbuatan Khurafat yang mesti kita jauhi untuk kebahagian hidup kita di dunia dan akhirat. Keselamatan, kesihatan dan rezeki semua telah di tentukan oleh Allah s.w.t dan bukannya bersebab dari upacara pemujaan tersebut. Hanya orang-orang yang sesat sahaja yang masih percaya kepada kuasa-kuasa pemujaan dan perkara-perkara Khurafat tersebut lah yang memberi sebab kepada keselamatan, kesihatan dan keselamatan mereka.

PERINGATAN !!! Pemujaan di atas ini hanya untuk dijadikan sempadan, tidak harus dipraktikkan !!!….. subhanallah.

Penantian Yang Terlampau Oh RESULT POLIMAS

0

SEBELOM NAK BACA NI...PERINGATAN...SILA BACA SAMPAI ABIS OK??

mulai 16 jun sampai la 21 jun aku mengalami masa masa yang amat teramat yg amat amat sangat berat bagi aku...bende yg boleh menimbulkan kemarahan macam meletusnya gunung berapi fuji kat negara nippon...ok...aku cerita dari a-z...

seperti yang dijanjikan oleh LAMAN WEB POLIMAS, ia akan mengeluarkan result sesi Jan 2010 pada 16 JUN 2010...dan aku menanti tarikh tersebut dengan hati yang sabar dan tenang...pada malam 15 Jun, aku berjaga semata-mata untuk melihat result aku yg tak seberapa tu...tepat jam 12 am, aku cuba buka...tapi loading lambat...bisik hati ku, maybe ramai orang bukak web poli kot...ok la...pukul 1 nanti aku bukak lagi...aku keluar dari web poli, dan bermain fb...dalam pukul 1 lebih, aku ty bukak lagi...dan masih sepeerti tadi...lembab nak mampos...so aku mengambil keputusan untuk lepak sampai kol 2.30pg tgk worldcup...dalam pukul 3pagi, aku try cek lagi...masih lembab macam tadi...aku giveup..dan aku pon bombom...malaih nak pikiaq lagi pasal result...

17 Jun - aku berjaga dengan begitu awal...dalam pukul 7 aku dah bangun semata2 nak tengok result...bukak dan hasil nya tetap sama...macam HARAM!lembab nak mampos!!last2 keluar server time out!nohorommm...betul2 menguji kesabaran aku...tak lama lepas tu,aku di kejutkan oleh seorang kawan aku di fb...dia mengatakan bahawa aku mendapat hpnm 3.++...aku pon cakap...HAH!!biaq betui...nipu jaa lebih...cettt!!!tak lama lepas tu, ada seorang kawan aku call...ocep (bukan nama sebenar) dia kata... "wei hend, lah gemuk (bukan nama sebenar) jumpa database result...hg dapat 3.++"...aku pon..."hah!biaq betui!!wei wei...apa dia punya link...aku xcaya...aku nak tengok sendiri..."ocep pon kata, "hg masok ni... www.facebook.com/hendrastar (bukan link sebenar) aku pon dengan pantas menekan papan kekunci external nipis aku yang berjenama e-MAG...tediaaaa...bisik hati ku...segala macam database result dari semua jabatan ada nih...dalam hati ku berbisik "bodoh gila admin poli ni xreti nak bubuh security ke,xpun set pirority kaa...kan dah senang kami nak jumpa"...dengan gembira aku mengdownload segala result2 tu...dan aku pon dengan berbesar hati nya melihat result aku dan neehhhh!!!sama ngan apa depa kata... 3.++...ingatkan dapat 4.00 tadi...cehhh...pastu aku terintai result budak2 lain...heh...ampa xleh cek lagi, biaq aku cek kan ampa punya noohh...(aku senyum dengan sinis) oh aku terlupa...perbualan aku dengan ocep masih xhabis lagi..."wei hen,hg bagi sat login window web pakcik kaya (bukan nama sebenar) tu...kami nak upload masok dalam tu...nanti senang student lain nak cek result depa" aku pon bagi tanpa segan silu..."eh eh...lagi satu...hg upload sat database yg besaq2 tu...internet kat sini lembab nak mampos macam siput laut!" ocep meluahkan perasaannya kepada ku...aku pon kata...wokey!bereh...nanti aku upload kan jugak...lalu, kami pon melakukan kerja2 murni tersebut demi kebaikan semua...petang tu,segala kerja2 upload selesai...lega...lepastu aku cek la result aku...masokkan ic ngan no metrik kad aku...tet! keluar la pulak msg ni...

"Jika keutusan peperiksaan anda TIDAK DIPAPARKAN anda mungkin : memasukkan NOMBOR KAD PENGENALAN yang salah ATAU anda belum memjelaskan yuran ATAU anda belum memulangkan buku ke PERPUSTAKAAN POLIMAS. Sila hubungi Unit Peperiksaan POLIMAS di talian 04-9146166 atau 04-9146100 samb. 6410 (Unit Peperiksaan) POLIMAS sekiranya menghadapi masalah. "

aku pon termencarut la jugak kan...wtf!sejak bile aku xbayaq yuran!!setiap sem aku bayaq!!dan paleng harem skali...sejak bila la pulak aku pinjam buku kat libary polimas tu!!paleng lama aku pinjam 4 hari je...lepas tu aku pulang kan balek!aku pinjam pon sekali je waktu sem 1(time tu saja2 nak try jadi budak pandai)!!haram jadah!!aku pon lantas memesej ocep..."weh ocep...awat result aku cek dia tulih aku xbayaq yuran?wtf!" ocep reply "i dunno la...maybe database poli problem kut"xpa2...aku sabaq...

18 Jun - aku try cek lagi web polimas...masih lembab macam haram! pastu aku update status kat fb...tedia..bukan aku sorang...ramai gila yg xleh cek result lagi...

19 Jun - aku ternampak ada orang update status fb depa...dia tulis dia tak pernah pon xbayaq yuran ngan xpulang buku kat libary...tapi bila cek result dia tulis yg dia xbayaq ngan xpulang buku...ooo...nampaknya aku ada geng...dia budak jabatan perdagangan...xlama lepas tu aku tgk makin ramai orang ada masalah yg sama...dan kebanyakannya depa dari JABATAN PERDAGANGAN...aku xtau apa maslaah jabatan perd ni kat polimas...tapi xkan la sebab jabatan ni student plak yang kena? main2kan masa depan student ka POLIMAS ni??jeng jeng jeng...aku reply status budak2 yg jadi mangsa...aku kata kat depa..."sabaq2...bukan ampa sorng ja ada masalah ni...xpa la...macam ni...20 Jun ni, kalau xleh cek gak,ramai2 pakat call polimas...tanya depa kenapa kita xleh cek result..."dan geng2 seangkatan masalah ngan aku ni pon setuju ngan aku...

20 Jun - "Creepy calling of a long short, Baby if you feel me, You gotta set me free, Yuppies getting on my nerve, Oh baby come and get me, You gotta set me frees" telefon bimbit ku berdering menyanyi kan lagu bunkface - escape dance...aku cakap dalam hati...damn!sapa la pulak call aku pagi2 buta ni...(jam menunjukkan pukul 8am) screen telefon bimbit ku tertera nama PAK CIK KAYA (bukan nama sebenar) dalam hati aku kata...haaa...bagus sangat la ni...alang2 dia call, leh aku komplen pasal aku xleh cek result...aku menekan butang angkat..."salam...hendra, sekarang ni ada satu masalah besar la..."eh...pak cik kaya ni macam tau2 je...aku balas..."haa!memang ada masalah besaq ni...saya xleh cek result"pak cik kaya kata, "haaa...masalah besaq ni, unit UTMS call saya tadi, dia kata ada orang HACK web poli...lepas tu ada orang letak link yg memboleh kan orang lain cek result kat blog saya...saya ni pon xtau apa2 la...tiba2 ada masalah macam ni...apa kata hendra call depa cakap ngan depa senang..." tediaaa....KANTOI sudahhhh!!! "aku xtau nak kata apa...lalu mengatakan "ok...nanti saya contact dia...bagi no phone..." tanpa berfikir apa2 aku tros meng-on9 kan diri di awal pagi pukul 8 tu...tengok dan tengok...sapa yg dok online ni...HAAA!! liverfool (bukan nama sebenar) on9!aku sembang ngan dia pasal masalah tu...dia kata, "hang kene cari ocep dalam hal ni...sebab dia yg lebih tahu" huh!aku lantas menggenggam telefon rumah dan terus mendail no ocep...tut tut tut tut...ngage la pulak...aku try try try dan try lagi...rasa nya dekat seribu kali aku test...semua ngage...huh...aku try call nokia5800 (bukan nama sebenar) tut tut tut tut...masih ngage lagi...adoii...xpe2...aku try lagi....tut tut tut...hello...yes!mamat ni dah bangun!aku cita plak kat mamat nokia 5800 ni...dia kata "hg relax sat...cuba dapatkan ocep walau-bagai-mana-cara-sekali-pun...tedia...nak dapatkan dia macam mana...tepon ngage ja dari tadi...dah berlemen lemen kali aku try call...hurm...xpa2...aku try call abg ocep...tut tut tut tut...ngage lagi...try lagi lah! tut tut tut tut...ngage...try try try...sobsob...xangkat2 jugak...haih...haaa!!try call abg mosar la (bukan nama sebenar) tut tut...hello...haaa!!abg mosar...abg comey(abg kepada ocep bukan nama sebenar ya) mana?dia ada x??leh tak kejut dia sat...misi mustahak sangat ni...abg mosar jawab "dia ada kat atas tu...sat2 naa...nak kejut dia...nanti call balek..." 5 minit lepas tu...abg comey call..."haa...awat ni hen??" aku cakap dengan nada optimistik omtimus prime "abg comey!!leh xbagi no tepon rumah??dari tadi try call ocep xdapat2...la ni ada masala besaq...ada orang nak ugut ocep ngan saya xleh grad + nak report polis..." abg comey kata dengan nada stedi nya... "haa...ok la...sat gi abg comey suruh ocep on9 eh...tunggu sat" tak lama lepas tu...ocep pon on9!legaaa...aku menceritakan nya dari A-Z..dan dia dah tau...dia pon kata tadi ada orang dari unit UMTS call...tapi xsempat sembang abis sebab betri abis...kemudian...aku dan ocep mengatur strategi...setelah selesai mengatur strategi, aku pun memulakan langkah pertama dengan "meng-setel-kan pakcik kaya"...aku menerangkan segala masalah yang berlaku...dan pakcik kaya pon setuju ngan hasil kerja2 kita...kita wat ni untuk tolong kawan kawan...dari nak harapkan server poli tu nak kembali stabil la...sampai bila pon xleh...lagi satu sekurity web poli langsung tarak...macam mana kalau orang luar yg dapat masok dalam database poli...xke nanti leh tunggang langgang...tediaa...pak cik kaya komen...memberikan semangat kepada kami untuk lawan balek kepada sapa2 yg berani bagi status yg kita yg wat keja ni xleh grad dgn nak wat report polis...selesai sudah slowtalk ngan pakcik kaya, aku pon meng-kontack ocep...dan dia kata,biar dia pulak yg cakap ngan unit UTMS...xlama lepas tu...wooo...setel sudah(maybe) orang dari unit UTMS kata, dia boleh terima alasan kita...tapi ia tetap boleh dikatakan sebagai menceroboh...dia xleh wat apa2 keputusan...nanti dia akan call lagi...fuuhh...selesai...

tak lama lepas tu,aku bukak fb...dan tengok bukan kemain lagi page ALL ABOUT POLIMAS(AAP) yang membuat status dia nak report polis pasal ada orang MENCEROBOH masok web poli...aku dgn rasa agak bengang dgn status dia, aku suruh ocep call lagi orang dalam unit UTMS tu...orang dalam unit UTMS tu kata...dia pon xkenal sapa admin ALL ABOUT POLIMAS...dia pandai2 mengaku yg dia tu dari pihak pengurusan polimas...tediaaa....aku baca ni tros naik hangin laaa...kawan2 kami dah ready nak pi serang page ALL ABOUT POLIMAS...tapi ocep cakap...rileks dulu...takot masalah jadi lagi besaq...so sabaq naa...tapi xlama lepas tu...dalam status AAP,ada orang unknown komen...dia kata...haa...sapa yg hack web polimas...lebih baikngaku...dan macam2 lagi la...lepas tu seorang sahabat kami pon mencelah...dia komen apa ntah...aku xigt...lepas tu sorang lagi sahabat kami mencelah lagi...aku pon xtahan...aku pon reply la sikit je...xbanyak...aku komplen - "sekurang2 nya ada jugak web yg memboleh kan student nak cek result depa...kalau nak harapkan web polimas nak setelkan masalah server down/server crash,ada gak alternatif bagi student untuk lihat result depa...lagi satu, kenapa pulak kalau saya nak cek result dia keluar saya ni xbayaq yuran ngan xhantar buku kat libary...padahal saya xpenah wat pon" xlama lepas tu...post tersebut dah di delete oleh admin AAP...neeehhhh...pengecut gila aih...baru aku nak masok bunga2...dan kemudian...banyak post pasal orang komplen pasal web poli dia delete...mmg stail la lu bro...jantan sejati...

21 Jun - dah 5 hari aku duduk rumah dengan tidak keruan...bagai nak gila...result xleh cek lagi...padahal rayuan upu dah hampir tamat tempoh...lepas tu aku nak hantar resume kat syarikat2 yg nak kanpekerja lagi...bendealah ni mmg betul2 menyusahkan!!aku amik keputusan untuk balek kedah kalau aku xleh cek result sampai petang 21 Jun ni...pagi tu,aku bangun seawal 8am untuk call polimas...04-9156100...xangkat...049146166...xangkat...aku xmenyerah kalah...sepanjang masa dari pukul 8 sampai 9...aku call...xhenti2...dalam pukul 9.30...ada pon orang angkat...

staf poli : "hello..."
aku : hello...ni saya nak komplen...kenapa saya xleh cek result lagi sampai sekarang??sebab dalam web poli tu mula2 kata 16 Jun...lepas tu update 21 Jun...lepas tu semalam dia tulis 20 Jun pukul 4 dah leh cek...tapi saya sampai sekarang masih xleh cek...
staf poli : oo...web kami ada masalah server crash...banyak kali jadi...kami pon tak tahu kenapa...cuba kalau encik cek dalam waktu xsibuk ke...
aku : hello...encik,saya dah cek semalam...dari pukul 4 petang sampai la pukul 4 pagi...direct...langsung xleh cek...lepas tu dia ada tulis yg saya ni xbayar yuran dgn xhantar buku kat libary...
staf poli : ooo...jadinya encik ni wat salah antara satu tu la...
aku : dalam hati kata" kepala hutak hiang la deiii" adei...encik...mana la ada saya wat macam tu...xpernah langsung saya wat masalah tu...masalah sekarang bukan saya sorang...ramai lagi student yg alami maslaah macam saya ni...saya mmg nak guna sangat result tu...sebab nak uruskan rayuan upu...tarikh tutup dah nak dekat...lepas tu saya nak aply kerja lagi...macam mana saya nak wat kalau result sem akhir saya xdak...
staf poli : ok...sat2...saya cek result encik...ok...result encik ok je...xada apa2 masalah...hurm...baiklah...apa kata macam ni...encik datang poli,datang ke unit exam dan mintak result encik sendiri.
aku : ENCIK...SAYA NI DUDUK KL...KALAU KEDAH TU DEKAT TAK PE LA JUGAK..xkan la saya nak abiskan RM84 tambang bas pergi balek semata2 untuk amik result...bende ni hak kami jugak...ramai orang dah komplen dah sebab xleh cek result...kalau encik email result tu kat saya xboleh ke??saya cuma nak hak saya balek...
staf poli : ok...ok...saya boleh hantarkan email kat encik bila saya FREE nanti...ok..bye...
aku : bye...

ohh...bile lepas cakap ngan dia agak bertambah bengan gak la...leh plak dia kata nak tunggu dia free...wtf??xpa2...aku sabaq...kalau pukul 5 dia xemail...aku mmg gi beli tiket bas balek kedah malam tu jugak...

dalam pukul 11.15am ; 21 Jun 2010...aku dapat email...

klik pada imej untuk besar

lega...aku dapat result dah...setelah bersusah payah baru leh dapat cek result??dan masih ramai lagi studnet jabatan perdagangan yang xleh cek result lagi...so ini semua salah siapa??

dan hari ni...25 Jun...aku try lagi cek result aku kat web poli...dia masih lagi keluar msg yang sama...so nak salah kan sapa lagi???untuk bukti...ni aku upload gambar printscreen...dengam hajat,harap lepas solat jumaat leh la cek kat web poli...tapi...


klik pada imej untuk besar

p/s - aku harap waktu konvo bulan 8 ni semua berjalan dengan baik...

p/s/s - kita tengok sikit dari segala sudut...apa kegunaanynya result/transkrip tu...
1. untuk buat rayuan/aply upu untuk further study
2. aply kerja
3. kepada pelajar junior, depa memerlukan transkrip semester yg sebelum untuk daftar dalam semester baru

p/s/s/s - lagi satu...kalau ampa nak tengok rupa web yg depa kata lagi satu tu...leh la click kat sini atau masok http://www.mrpeco.com/wtf

selamat mencuba...sekian...baidewei...bagi sikit komen ampa plak kat post ni...tq... :)

Petua Rasulullah S.A.W.

0

Antara petua Nabi kita.

Tahukah anda mengamal minum secawanair teh "O" setiap pagi boleh mengawal berat badan anda. IsyaAllah jika anda mengamalkannya, berat badan anda akan berkurangan (memang terbukti keberkesanan).

Al-Quran juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:

1. Mandi awal pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak berkumpul. Kita boleh saksikan org mengamal mandi awal pagi kebanyakan badan tak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk setiap pagi. Mujarabnya InsyaAllah jauh dari penyakit. (susah nak kena sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening @ migrin. Ini terbukti oleh para saintis y! g membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud, maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan.

4. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu, dikhuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai di manadalam badan ayam mengandungi ion (+) manakala dalam ikan mengandungi ion (-). Jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindakan balas biokimia yng terhasil yg boleh merosakkan usus kita.

5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzime banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzime sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam).

Jun 19, 2010

Speak Softly, Love

0


dikala aku melayan diri dengan suasana sejuk di petang sabtu ni...hujan lebat kejap kejap lepas tu renyai renyai...syok layan perasaan time macam ni...macam dalam cite blues utk aku, hero muka hensem macam aku, ganas2...tapi layan blues gak...ok ok...xyah mengarut panjang2...aku layan lagu acoustic tadi...dan tiba2 aku terstop bile dengar lagu dari ost godfather...tiba2 teringat aku pernah main game ni...aku main lagi skali lagu tu...lagu tu di main oleh Igor Klik sini.
memang lentok la dengar dia main...lepas tu aku beralih ke slash plak...bapak segala guitar... Klik sini. lagi menyentuh jiwa dengan petikan guitar karan dia...aku replay balek lagu ni berulang2 kali...mmg tangkap lentok la wa cakap sama lu...meh layan lagu asal ost godfather ni...dinyanyikan oleh Andy Williams. :)


Speak softly, love and hold me warm against your heart
I feel your words, the tender trembling moments start
We're in a world, our very own
Sharing our love that only few have ever known

Wine-colored days warmed by the sun
Deep velvet nights when we are one

Speak softly, love so no one hears us but the sky
The vows of love we make will live until we die
My life is yours and all because
You came into my world with love so softly love

Wine-colored days warmed by the sun
Deep velvet nights when we are one

Speak softly, love so no one hears us but the sky
The vows of love we make will live until we die
My life is yours and all because
You came into my world with love so softly love

Jun 13, 2010

PEACE's symbol

0

lepas aku blogwalking, aku terbeerenti jap kat blog kawan aku(cik dayan)..terbaca pasal simbol tangan yg dikatakan sebagai "PEACE"...benda ni mungkin dah lama, tapi rasanya sebagai peringatan kepada kita untuk berjaga-jaga lepas ni...


Salam hormat kepada seluruh ummat Islam,

Sila perhatikan isyarat jari seperti gambar diatas.Mungkin anda pernah melihatnya dan ikut melakukannya terutama ketika bergambar.Ya,itu adalah simbol 'PEACE/KEAMANAN' seperti yang digembar gemburkan diseluruh dunia.Kita biasa melakukannya sebagai isyarat spontan terutama ketika bergambar.Tetapi berhati-hatilah,kerana ada sesuatu maksud terhadap 'simbolik' pada perbuatan tersebut ('V').Sekiranya anda belum mengetahui,sila ambil tahu sekarang.

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Britain).

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)
Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.




Oleh itu berhati-hatilah,berpesan-pesanlah pada mereka yang belum mengetahui..krn jgnla kita membiarkan walau perkara yg sekecil ini,menjadi amalan dan budaya ummat Islam tanpa kita sedari.

WALLAHUALAM